5028a44eb655e101dd25720970f9dfd8.svg  info@SPYstore.hu       Szállítás és fizetés       Minden a vásárlásról       Blog       Aktualitások

Becstelen személyzet egy bárban vagy étteremben

18.05.2021 Cikkek

A tisztességtelen alkalmazottak számos étterem, bár vagy kaszinó üzemeltetőjét zavarják. Néhány alkalmazott rossz szándékkal indul egyenesen. Gyakrabban azonban az alkalmazott rosszindulatú szándék nélkül indul, és a rablások különféle formái csak később kezdődnek, amikor megismerik a rendszer működését, és valamiféle kiskaput látnak benne, amelyet aztán saját gazdagodásukra használnak fel. Nem hiába mondják, hogy a lehetőség tolvajokat csinál. Vizsgáljuk meg a tisztességtelen alkalmazottak által alkalmazott leggyakoribb trükköket.

Saját italok öntése

Az abszolút klasszikus, hogy a pincér saját alkoholt visz be a bárba, amelyet aztán kiönt, és a szakadt pénzt egymás után teszi a zsebébe. Egyáltalán nem viszi ki a bizonylatokat az ügyfelekhez, vagy kifogást ad arra, hogy tévesen más asztalt számlázott. 

Csapolás mérés alatt

Amikor a pincér több italt tölt mérés alatt, többlet kap, amelyet nyugta nélkül elad, így pénz marad a zsebében, anélkül, hogy a hiány lenne a pénztárgépben, vagy az italmennyiségben.

Nyersanyagok vétele saját felhasználásra

Ha az étel nem minden adagját mérlegeli pontosan, van hely arra, hogy valamit öntsön az otthonába vigyen, és azt jelentse, hogy főzéshez elfogyasztották.

Tételek további törlése a számláról

Alapértelmezés szerint a pincér hoz egy nyugtát, amelyért az árat készpénzzel kéri el. A műszak végén azonban töröl néhány nyugtát vagy annak egy részét, és elveszi a pénzt, amely aztán a pénztárgépen többletnek látszik.

Magasabb tippelvárással rendelkező tétel el nem küldése

Úgy tűnik, hogy a pincér elfelejtett egy terméket (jellemzően egy italt) felszámolni a számlára, és közölte az ügyféllel, hogy többé nem javítja ki a számlát, és ezért az ügyfélnek ingyen lesz. A legtöbb vásárló ilyenkor általában az ital árával növeli a borravalót.

Hogyan akadályozhatom meg a lopást?

Az ember nem lehet mindenhol, és soha nem tud mindenről gondoskodni, azonban van mód arra, hogy a lopások számát a minimumra csökkentse.

  1. Szerezzen be egy minőségi regisztrációs kasszát, amely megakadályozza a számla machinációit.
  2. Hasonlítsa össze az egyes pincérek eladási statisztikáit (ha például egy pincérnek jóval kevesebb ital van a nyugtán, mint a többi, valószínűleg kirabolja).
  3. Egy rejtett kamera, amely megfigyeli a pénztárgépet, és azt a területet, ahol a pénzt működtetik.
  4. A konyhában és a kijáratoknál helyezzen el rejtett kamerarendszert az alapanyagok tolvajainak felderítésére.
  5. Ha egy pincérnek lényegesen több további igazolása van a nyugtához, mint a többi alkalmazottnak, akkor koncentráljon rá.
  6. Fektessen be egyszer-egyszer a mystery shopping-ba az üzletében.

Megfelelő rejtett kamerák

Fényérzékenység

Tekintettel arra, hogy az éttermekben vagy bárokban gyakran gyenge a megvilágítás, két lehetőség van. Vagy egy minőségi, nagy fényérzékenységű rejtett kamerát kell választani, amelyet főleg a neves LawMate gyártó kamerái biztosítanak. A második lehetőség egy rejtett kamera használata éjszakai látással.

Tekintse meg kínálatunkban a legjobb fényérzékenységű kamerák listáját, beleértve a mintavideókat is.

Álcázott típusok

Például egy rejtett kamera egy PIR-érzékelőben vagy egy füstérzékelő tökéletes a gasztronómiai felszerelésekhez.

Alternatív megoldásként lehetőség van kameramodulok használatára, amelyek szükség esetén a helyszínen beépíthetők a témába.

Tetszett Önnek ez a cikk?
Szellemek márpedig (nem) léteznek! Szellemek márpedig (nem) léteznek! Mi a kémtechnika és mire jó Mi a kémtechnika és mire jó

Kérdések

Ezen az oldalon egyenlőre senki sem írt hozzászólást.

Csak a regisztrált és bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást.

Szállítás sebessége
Kommunikáció minősége
Az üzlet átláthatósága
94 %
az ügyfeleink elégedettek voltak a vásárlással a www.spystore.hu
22 értékelés